Monday, 20 May 2013

Degree, done my semester 1 & Happy Mother's Day!

Holla!
12/5/2013 have passed, and Im done my first semester for degree! Short time elapsed, isn't it? And alhamdulillahh, exam haritu semua subject boleh buat. Pray for the result pulak! Dah la aku berangan nak DL kekonon la kann. Tapi tahu dah can't achieve, sebab da kantoi carrymark haha. Doakan aku lulus semua subject syukur daa :)

Kehidupan degree betul-betul banyak berubah.


  • Feel dia lain macam sikit.
  • Kawan-kawan dah ramai tak ada. Sebab tak semua sambung/sambung tempat lain.
  • Suasana lain, seram. Haha
  • Tak berapa nak huha sangat (  means tak childish mana laa ), tapi banyak enjoy secara matang. Haha! Boleh cemtu :p
  • Tiba-tiba join xtvts secara aktif, kalau sebelum ni malas nak amek tahu, cam pepoyo kan, tapi sekarang, haha.
Oh ya, for the last paper which was Mandarin Language punya paper, sama tarikh dengan Mother's Day. So malam ituu, aku plan nak buat suprise dinner for my lovely mom. Baik punya plan itu ini, sekali wan (nenek) sungguh jujur orangnya telah memberitahu semua orang yang aku nak belanja dinner bagai. Hahahaha! Yang ni tak tahan, tapi takpola uwan den ni comey yo, den pun takpo tak kisahla, janji dia paling excited nak datang Shah Alam malam tu, kata usu aku.

Kami sekeluarga makan malam di Serai Thai Restaurant, Seksyen 3 Shah Alam. Sangat dekat dengan rumah sewa aku. Ianya terletak bebetul belakang Wisma Mais yang ada Mr. Mcd depan dia. Makanan dia awesome juga, sodap! Harga pun berpatutan. Sesiapa nak try makanan Thai yang sosodap raso, sila lah! But it much more easier if you booking for table and make an order siap siap!

Okay, bye. Wwiwi!


Adik aku tidak tersenarai dalam gambar.




Tuesday, 14 May 2013

Convocation Day!

Assalamualaikum salam sejahtera diucapkan kepada uolls. Err masih ada lagikah pembaca entry entry daku? Huahua. Tak boleh bla betul aku ni, main-main aje menulis. Kejap ada kejap takdo, bukan macam chipsmore dah, ni dah serupa batu belah batu bertangkup! Nampak, takde kene mengena bukan? Wiwiwi.

Nak dipendekkan cerita, aku terlalu busy atau lebih benarnya, terlalu malas untuk update sebarang entry di blog ini. Kesian sangat, tapi aku hanya mampu biarkan kemalasan melanda diri ini, aku pasrah, haha.

Alhamdulillah aku telah menamatkan zaman bujang, k tipu, aku telah menamatkan zaman diploma aku pada 9 Mac 2013 yang laluu. Aww seronok beronok ronoknyaa! Wiwiwi. Waaaaalauponn, ianya berlangsung di Kampus Shah Alam, sokay sokay it was still our appreciation day, proudly. 

Selama 2tahun 6bulan aku menjalani kehidupan sebagai pelajar dalam jurusan Pengurusan Perniagaan di Unisel. It was awesome, walaupun banyak bahagia, tak kurang juga derita. Apa yang deritanya? Biarlah rahsia, wiwiwi. During the ceremony, I was the first girl yang naik stage untuk amek scroll. Maigad, ketaq kakikkk. Nebes, sakit perut segala! Haha maklum, first taimmm. Manala tahu kotkot tersadung terus terbaring atas tu ke, menyorok dalam lubang semut setahun dibuatnya. But finally, dengan jayanya aku melangkah gagah dan bangga! 

Congrats to all my friends, especially for DBM's students :) Ada jodoh, jumpa lagi. Tak ada jodoh, jumpa jugak.

Credit to the photographer, my usu :*


Tadaaaa! 

Bersama bonda dan ayahanda tersayang , xoxo

Ni uwan den, comey yo uwan den. Dulu cantik, macam Saloma wiwiwi

Kakak, abang, daku, adik. Wiwiwi

Bersama teman-teman seperjuangan. ( Sungguh klasik ayatku ) Ini je yang sempat amek, ini pun time semua da balik, wuwuwu.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...