Wednesday, 7 December 2011

#8 WORDLESS WEDNESDAY


Miss arwah Tokwan so badly :'(


                                                                                                                           

MY DREAM WEDDING :)

Assalamualaikum wbt.
Hai anda anda dan anda! :D
Got 5 more days untuk naik sem baru.
Ohh rasa tersangatlah bosan tika cuti sem ney, tapi bila nak start a new sem, rasa malas pulak :\


Dalam aku menjelajah Youtube, aku tengok pre-wedding/wedding punya video.
Entah sapa sapa punya wedding aku tengok dengan khusyuknya haha.
Dan salah satunya adalah Dian + Tito Islamic Wedding, alaa DIan Pelangi tu, tak kenal pergi search :D


Terpesona kot tengok wedding dia oh my :( Teringin! Haha.
Apa? Aku gatal nak kahwin? Lantak kau, orang gila je taknak kahwin. (^_^)V


Credit to : Melissa Abdullah :)


                                                                                                                           

Monday, 5 December 2011

Kak Sheila's Wedding :D

Hai assalamualaikum wbt reader (s) :D


Kepada yang follow and keep reading my blog sejak awal mesti pernah baca entry pasal kakak kepada bestie aku, Amalina Ahmad iaitu Kak Sheila yang bertunang pada bulan  July seperti yang aku kisahkan dalam entry Pertunangan Kak Sheila ini.


So, kalau da bertunang, selepasnya kahwin! Kak Sheila telah bernikah pada 3 Disember 2011 bertempat di Masjid Besi, Putrajaya bersama suaminya Abang Zaki dengan sekali lafaz. Dinikahkan oleh ayah Kak Sheila dan Amalina juga iaitu Uncle Ahmad. Wahh gitu ;p


Haha aku pun tak tahu kenapa takde gambar pengantin ;p

Dann pada 4 Disember 2011 bersamaan hari Ahad (semalam), telah berlangsung Majlis Persandingan kedua mempelai~
Rasa macam reunion pun ada juga even tak semua kawan kawan datang, *haha bajet wedding Amalina pulak*.








                                                                                                                           

SUSHI , CANDY ?

Aku adalah antara peminat sushi :D Sedap kauu. Dan cepat mengenyangkan. Tapi macam mana kalau sushi tu digantikan dengan candy? Uish, rosak gigi. 
Haha tapi aku rasa cara ini sangat comel even macam menyusahkan pembeli je nak kene buat sendiri bagai. 


Aku tengok video/cara nak buat candy ala sushi ney, aku teringat dolu dolu waktu aku comel lagi (sekarang hancus), permainan yang beli berapa ringgit entah, rendam dalam bekas berisi air, esok da kembang/besar. Sangat excited okee bila tengok benda tu da meningkat dewasa haha. Aku tahu, korang tak tahu apa aku cakap -_- oke lupakan.


Negara Jepun memang tak dinafikan lah kemajuan dia di tahap yang tinggi. Tengoklah, macam macam teknologinya pun, memang awesome. But this one is cutee.



                                                                                                                           

BERUK YANG COMEL LOTE !

Inginkan hiburan? Teruskan membaca. ;p


Haha, video ini ditunjukkan kepada aku oleh housemate ku Qiena yang diberitahu oleh Mr. Right dia iaitu Encik Fiki.


Haha beruk ney sangat pandaii! Dan sangatlah comel. Setiap kali dia geli/takut dia akan hugging, ehh comel tahu! Aku tak berhenti tengok video ney dan sangat sangat comel segala alam lah! Haha.



                                                                                                                           

Karaokae with loves.

Tarikh Kejadian ; 26th November 2011


Masa berlaku ; 8pm till 1.30am


Lokasi ; Red Box di Pavilion


Insan yang terlibat ; Md Sham bin Alias selaku Abah, Salasiah bt Bahari selaku Mak, Muhammad Asyraf Abanglong, Amira Syazwani Kakngah, Adilah Izzati aku aku!, dan Muhammad Suffian selaku adik paling kecil tetapi tinggi dan 'tough' haha. Lengkap satu family.


Buat pertama kalinya di dalam hidup aku, aku karok bersama famili, err oke memang agak memalukan sikit laa, sebab selalu nyanyi gitu je depan famili, memang habis kene kutuk maki segala. Haha. Tapi nasib baik time ney semua faham dengan keadaan suara masing masing kahkahkah! Cuma! Abang aku kata suara aku macam ***** How could you haha. Like I caree, aku karok sampai mengecil anak tekak aku haha.


Baru 1st song aku nyanyi, mak da suruh pergi masuk AF, aku tahu! Mak menganjing haha kesian akuu :(
Habis semua genre lagu kami karok, nasyid semua redahh~ haha.
Masalahnya, adik dengan abang aku ney tak reti pulak nak stop, sampai ketiduran jugala menunggu diorang tu. Dan aku rasa banyak makan dari nyanyi -__-


Ha ha ha,ney salah satu lagu yang abangku nyanyikan, err aku tak mintak izin dia ney, kalau dia tahu maut aku, harap harap dia tak marah haha.



video




                                                                                                                           

Meet the girlfriend :)

Assalamualaikum wbt reader(s) :] 
Lama tak update blog, eh yeke, ke je lah.
Masa masa tu, 25th November, two days after my birthday, telah aku berjumpa dengan kekasih gelapku, haha sahabat lama haa since sekolah rendah ketot cenonet dulu haa.
Cumanya aku dah macam giant je -___- 
Tapi si sahabat lama aku ney cecomel macam rasa nak gigit gitu haha.


Plannya aku minta dia temankan aku untuk membeli bolah ha, entah macam mana dia pulak yang shopping sakan, haha lantakk layan jelah ye Pah.
Oh yaa, si kecik molek montok segala ney namanya Nurul Afifah :D 
Dalam blog aku, tak silap dah dua kali aku tulis entry pasal dia, haha.


Kami telah berjoget riang di Masjid Jamek dan sekitarnya.
Kami bergendang gendut tali kecapi,kenyang perut senang hati dengan sizzling yang lazatt ^_^


Macam biasa,kalau ke mana mana tak sah kalau tak bergambar ha, maka telah ku snap sana sini gambar si Cik Pah ini. Haha had so much fun with you, thanx temankann! <3 
Lain kali teman lagi taw, memandangkan cuti sem aku pun nak habis suda. Jumpa lagi :)



Nampak nampak, kemain diaa! haha




                                                                                                                           
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...