Friday, 18 November 2011

#7 10 FRIDAY'S QUOTES

  • Life isn’t about finding yourself. Life is about creating yourself. 
  • Sometimes, you have to go it alone.
  • Life is a beautiful thing, treasure it.
  • It isnt as hard to be happy as you're making it.
  • Do not let opinions of others consume you.
  • If we deny love that is given to us, if we refuse to give love because we fear pain or loss, then our lives will be empty, our loss greater.
  • The mind cannot long act the role of the heart.
  • You cannot find peace by avoiding life.
  • Hope, like faith, is nothing if it is not courageous; it is nothing if it is not ridiculous.
  • Worrying solves nothing.



Wednesday, 16 November 2011

#6 WORDLESS WEDNESDAY













DEMI SAHABAT

Assalamualaikum readers yang masih sudi singgah blog aku :)


Aku cukup tersentuh bila tengah belek belek newspaper Metro tadi, aku terbaca kisah seorang murid yang masih berumur 10tahun cuba untuk membantu rakannya yang kurang berkemampuan untuk menanggung kos pelajarannya.


Budak 10tahun kott, kau adoo? Bukan sesenang nak tengok budak sekolah rendah fikirkan tentang kawan dia, nak tolong kawan dia.Btw, semua pun tahu tentang bantuan khas awal persekolahan 2012 yang disalurkan kerajaan RM100 tu kan kan, murid darjah empat yang bernama Muhammad Zal Zikri Mohd Radzi ney bagi separuh dari RM100 yang diterimanya kepada kawan dia. Sebab apa, sebab dia tahu hidup kawan dia tak berapa mampu nak menanggung kos pelajaran dia mungkin, so dia bantu dengan cara begitu :) Ohh so sweett haha.


Haa yang pakai spec tu adik Zal Zikri, bersongkok tu kawan dia :) Comel kan diorangg :D




Tapi bagus juga taw adik Zal Zikri ney, dia mintak izin mak dia sebelum nak serahkan bantuan dia kepada kawannya tu. See, baik tak baikk. Kau adoo? Even nampak kecil bantuan dia, tapi keikhlasan dia besar :)


Aku tengok sekarang, yang dewasa pun, aduhh kedeng masing masing nak bagi bantuan pada yang memerlukan. Itu tak kira lagi pada yang tak bayar zakat, Wallahualam~


Ringan ringankan la hati kita untuk menderma, even sekarang banyak penderma yang tipu tipu ney, dihantar la apa la. Fikir positif jela, Allah yang handle, janji kita tunaikan tanggungjawab kita :) *pesanan untuk aku juga*

Tuesday, 1 November 2011

INIKAH AKU?

Lokasi kejadian : di dalam Kelas Business Law
Masa : 1pm
Keadaan : A group presenting the BL's assignment
Motif : Suka Suka
Kartunis : Jazmie
Objek yang dilukis : Aku -__-
Hasil : Bukan Aku, sebab jerawat hilang habis -__-




THE PHANTOM OF THE OPERA

Salam, wahh lama gilaa tak update sebarang post disinii. Habis dilupai pun adoyaii blog aku ney. Hoho. Disebabkan atas desakan seorang insan yang menyuruh aku update blog ini, aku pun consider, rasanya dia sorang je yang setia buka blog aku ney selalu hahaha ;p

Btw, someday, housemate aku play lagu The Phantom of the Opera di lappynya, teringat la zaman form2 dolu doluu. Setiap daerah ke negeri, lain lain novel untuk subject English kan. Sekolah aku, novel The Phantom of the Opera lah. Oke, its such a great storyy. Jalan cerita yang sangat menarik bagi aku. Cuma dolu dolu buduh sedikit, so macam ta berapa nak faham sangat ceritanya haha. Makanya, teacher kami waktu tu mainkan CD movie ini. Setelah ditonton, fahamlah bagaimana ceritanya. Oke, bes okee!

Aku suka lagu diaa. Aww! <3 haha. Since the day my housemate played the song, aku tak henti henti mendengar over and over again the song. Ahhh such a beautifullll song bebeh :D Eh, lets listen u olls :D


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...