Saturday, 20 August 2011

#17 30 HARI RAMADHAN

Salamm, hai readers yang masih sudi membaca blog haru biru aku ney :)
  • Hari ini aku terbabas! Bangun pun pada pukul 8.58am haha.
  • Kelam kibut aku mandi bersiap bagai.
  • Menemani KS ke KLCC, mahu shopping katanya. Untunglaa, aku je tak shopping shopping lagi :( kesian tak kesian tak kesian tak? :( *eh ter spam pulak haha ;p
  • Oh! sempat movie, haha, Horrible Bosses.
  • Hari ini aku excited, berdebar pun ada :D sebab nak jumpa bestie dari primary school ney!
  • Aku pernah sebut pasal dia dalam entry ini. :) She's Nurul Afifah Bt Baharuddin yaww.
  • Kami plan untuk berbuka bersama, memandangkan sekarang bulan puasa, so ambil kesempatan untuk makan makan makan dan makannn bersama! :D
  • Kami berbuka di D' Arab Cafe , Pusat Komersial, Seksyen 7, Shah Alam, ehh, dah dua hari berturut turut aku berbuka situ rupanya T_T

Aku tak tahu pinggan nasi tu besar sangat atau Pipah yang kecik sangat ;p

  • Setelah 1 jam setengah kami berdua duduk makan gossip usha orang serta sewaktu dengannya, kami decided mahu ke Uptown Seksyen 24 Shah Alam. Dihantar oleh KS, thanx KS <3 
  •  Dan hari ini, aku pergi uptown pada pukul 9pm, jam terawal :O haha.
  • Lama betuul kitorang dalam tuu, dari 9.30pm hingga 2am weyy. Apa yang kitorang buat pun tak tahu la. Pahh ada la beli itu ini, aku tak mampu :( haha. 
  • Dapat meluangkan satu malam dengan Pipahh, bestt, lama tak jumpa, thanx Pahh, engat jugak nak jumpa aku :)

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN KORANG SEMUAA! :)) 


#16 30 HARI RAMADHAN

Hai Selasa! :) 

  • Ohh tiada kelas hari inii, bukan cancel, bukan ponteng, tapi sememangnya takde kelas.
  • Makanyaa, Melly  go Fast telah mengajak aku teman dia pergi cari baju raya dia haa.
  • Dah begitu, ajakla serta seorang awekk cun aww aww :D iaitu MussDelyfaa!
  • Penatt kami berjalan sana sini, dari SACC Mall ke PKNS ke Plaza Alam Sentral Shah Alam (PASS) . Berpatah balik ke PKNS serta SACC Mall, agaga.

At lastttt, Melly jumpa yang berkenan haa :) Oke sumpah jelesss ngan baju diaa! Ohsemm!

  • Kitorang masuk satu kedai ney, KK Mart rasanya, dia jual barang barang err ape ntah, vintage eh? ke bukan? cantik youuuuu! geramm! Sebab semua lawa lawaa! Semua aksesori rumah laa. :D

Ala alaa memalu pula Muss ney haha ;p


Comel laaa frame neyy :D
  • Setelah rasa rasa nak berbuka dah, baru kami gerak ke destinasi seterusnyaa, D' Arab Cafe yang terletak di Pusat Komersial, Seksyen 7, Shah Alam. :)
  • Berbuka bersama Melly, Danny, serta MussDelyfaa :) mereka kejam mereka kejam! Diorang sumbat perut aku yang comel ney dengan balance nasi yang banyak lagi tu! -___-" memangg,yee aku tahu aku kuat makan, tapi ney satu penderaan ke atas perutku yang comel inii 
  • Haha apa apa pun, we had so much fun, nak nak hang out dengan awek cun sorang tu ;p
SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN KORANG SEMUAA! :))



#15 30 HARI RAMADHAN

Hari ini hari Isnin, hari Isnin hari ini :)

  • Got two classes, which are Islamic Economics && Financial Management :)
  • Dua dua subjects pun lecturer yang sama yang comel yang ayu , Puan Norhasbi :D
  • Class habis awal, dalam pukul 2pm, atas pujukan manja oleh studentsnya ;p
  • Aku bersama Melly teman pula si Azreel, Amy, serta Emir pergi Tesco, mahu beli barang dapur katanyaa.

Nampak nampak, suka betul dapat beli barang haha. *act, Amy nak keluarkan maggi dia T_T

  • Setelah ber hai hai bye bye dengan mereka, aku dan Melly mencari mc kosong di klinik klinik yang telah aku terjah, tapi tak dapat T_T ada sesiapa tahu mana ada jual mc kosong? haha
  • Hari ini aku berbuka dengan sushi , aww lama ta makan sushi haa. *sushi dibeli di Tesco tadi. Murahhh! RM10 je :D

Err ada beberapa ketul yang aku dan Qiena dah kebass :p

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN KORANG SEMUAA! :))



#14 30 HARI RAMADHAN

Assalamualaikum wbt, Wahh lamanyaaaa tak update blog! Macam dah bersawang sikit, sikitla :) 
Kepada readers, sehat takkk? *kalau ada la readers :)



  • Hari ke 14 kita semua berpuasa bersamaan dengan hari ahad.
  • Macam hari sebelum ney, sabtu, aku berbuka puasa bersama teman teman seperjuangan time sekolah menengah dulu, hari ini aku dengan tidur yang hanya sejam je, (aku bermalam di rumah Ainan pada malam semalam, gossip sampai ta reti nak tidur masing masing) aku terkejar kejar pulang ke rumah untuk shopping raya dan balik Shah Alam.
  • Parent aku decide shopping dekat Subang Parade jelah, memandangkan hantar adik lelaki aku di Sekolah Menengah Agama Integrasi Subang sekaligus.
  • Awww wow woww, rambang mata, juling semua la! Lawa lawa haa baju rayaa :D
  • Kesian abah dan Pian, terpaksa melanguk ikut aku dengan mak naik turun naik turun usha baju kurung. 
  • At lastt, aku patah balik 1st boutique yang kitorang jejak haha. Andd mine is light bluee <3
  • Oh, mak nak belanja lagi, aku tibai la lagi :D terima kasih mak! abah! :)) Ila study rerajin! *dan dan aku cakap cemni ;p
  • Disebabkan abah ada meeting, jadi tinggal aku, mak, & Pian untuk seketika waktu.
  • Boleh pulak Pian ajak pergi arcade, memanggggg memannggg haha.

Semangat haa Pian mainn :D
  • Boleh tak Pian ajak aku race kereta , oh myy, aku dahla tak retiii! Boleh pula ada mamat chinese dua orang duduk belakang kitorang sambil tengok & memberi nasihat pulak tu kat aku! Tak payahlaaa, sekali sampai habis race dan sampai aku kalah teruk diorang tonton. Duhh malula T_T
  • Oke, chinese yang siap ajar aku tu boleh pergi race ngan Pian, hahahah memang tak ahh. Kalah la Pian, kalau dia da memang expert,ape ntah kalau dah master tu orang panggil.
  • Dah penat, tiba masa untuk cari tempat nak berbuka, kesian kami :( semua full dah ha kene booked. At last, Pizza Hut, ada last table, itu pun tepi pintu wakk. haha.
Aku tamak, so aku order menu lain iaitu : Oke aku dah lupa hahaha, ta percaya tengok ketamakan aku :O



SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN KORANG SEMUAA! :))



Sunday, 14 August 2011

#13 30 HARI RAMADHAN

Assalamualaikum wbt.


  • Wahh aku mandi awal hariney, gara-gara aku dah deal dengan dia tu dalam perihal mandi huahua.
  • Aktiviti hariney bosan je, takde apa buat kat rumah. Baca magazine semata mata, serta online layan Fb, blogging serta tweet tweet.
  • Mengikut plan asal, hanya beberapa orang je yang akan join berbuka bersama hariney, tapi at last, kitorang maen ajak random je bebudak sekolah.
  • Ho yeahh! Hariney berbuka dengan ex schoolmates, even tak semua, tapi okelaa not bad.
Menunggu Rus Azureen dan Azrul Hisham untuk menjemput aku dan Ainan Tasneem 
  • Okee, Rus drive memang rakuss hahaha ;p
  • At last sampai juga tempat yang ingin dituju which is Nim's Little Island Cafe err dekat Bangi katanya.
  • We had our dinner :D
AineRoxy! haha ;p & her boy :)





  • Setelah memuaskan hawa nafsu kami, terus ke Alamanda Putrajaya untuk bowling, Yess memang aku suka punn, bestt sangat! Aku sampai naik fedup maen bowling pakai kain T_T
  • Tiba tiba terjumpa Iffa :O haha jodoh jodoh ;p
Tu Iffa the pink colour one ^_^

Okee memang excited + penatt dapat jumpa dengan diorang semuaa. Berapa lama dah ney tak jumpa ney. Haha. Naseb ada jodoh ha dapat jumpaa.



Russs :D






SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN KORANG SEMUAA! :))

Saturday, 13 August 2011

#6 FRIDAY'S QUOTES

  • If you can't handle me at my worst, then you don't deserve me at my best.
  • A smile is the best makeup any girl could wear.
  • The awkward moment when you drop something in a store & can't put it back properly & you see the sales-assistant staring at you.
  • "Page not found". Well, go find it.
  • Writing "etc' on an exam because you don't remember anymore examples.
  • We chat on facebook, but in personal, we don"t even say "hi" to each other.
  • If you think you can, you can & if you think you can't, you're wrong
  • Life is like facebook. People will like your problems & comment, but no one will solve them because everyone is busy updating theirs.
  • Don't hate them for leaving you, but hate them for not realizing how much they mean the world to you
  • "What if there was no google?" "I don't know, google it."


#12 30 HARI RAMADHAN

Hai sayangg :) Oh silap, hai semuaaa, yang membaca hoho. 

  • Tak tahu kenapa kepala aku sakit since pagi tadi. Apa lagi melantak tidurla aku sampai tengah hari.
  • Bangun je yang aku tahu, kacau Qiena. Haha. 
  • Menonton #RunningMan yang telah tersebar satu rumah. :D Okee, biasalah kalau entertainment show dari Jepun@Korea best best :))
  • Memang bising la gelak ketawa huha huha.
  • Abah called tiba tiba kata abah otw nak amek aku pulang :O
  • Omo, kelam kabut den ney aa kemas barang bagai.
  • Aku bajet abah nak balik terus ke rumahku syurgaku, tapi boleh pulak singgahh office dia kat Bukit Jelutong, at 5pm baru boleh balik katanya.
  • Aku dengan muka tak siapp, sakai habis, nasib aku terserempak dengan sorang makcik tu je, lalu aku ditempatkan dalam sebuah bilik ape ntah.
  • Risau orang masuk,aku tanya abah takde orang masuk ke bilik ney, boleh pulak abah gurau gurau anje gitu cakap, "kalau ada orang masuk,cakap TAK BOLEH MASUK" sambil buat muka comel abah tu -___-' 
  • Sakit kepala bertambah bila jam sana sini T_T
  • 1st day! berbuka dengan family, ohhh kesiannya akuu baru 1st time ha berbuka dengan family :(
  • We had our dinner at Phorm Thip Restaurant at Tasik Permaisuri, Cheras :)
  • Macam biasa aku akan order laen dari family aku order, biasanya mereka akan makan nasi. Aku ego,taknak sama ha ha.
  • Hidangan aku untuk malam ney ialah, Ribena Soda & Kueh Teow Phad Thai :) yummyy.

  • Kueh Teow dia comel comel, kecil kecil je aww aww :D
  • Ribena Sodanya pun sodapp, memang nak kasi aku kene kencing manis agaknya -__-'
  • Tapi pemandangan tak berapa nak indah aku dikacau bilaukan menjadi pemandangan yang sangat tak indah!
  • Table depan aku sekumpulan gadis gadis atau lebih ngam akak akak ha, smoking dengan muka bangga. Tak malu! Dah la melayu. Kesian. Takpe, cuba lagi~~ untuk berubah daaa -__-'

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN KORANG SEMUAA! :))


Friday, 12 August 2011

#11 30 HARI RAMADHAN

Salam ya habibi ya maulana :D 
It's  the 11th day of fasting, wish u all gudluck!

  • Bangun dengan bekas mimpi semalam tentang !@#$%^&*()
  • Niat nak layan movie, terbabas online sampai sudah, ta study Marketing, memang tak tahu apa jawabnya. Naseb tak kene tanya dengan sir :O 
  • Kelas bermula dengan keadaan yang tegang, mungkin sir tak berapa nak in a good mood, tapi at last oke daahh huha huha sudaa :)
  • Aktiviti hariney macam tak berapa nak banyak sangat,tapi aku terasa mengantuk kemain!
  • Berbuka sengan Melly, Nisa, Dila serta Qiena our housemate :) at Secret Recipe.
  • Disusuli dengan dessert, Tutti Frutti hohoo.
  • As usual, berphotogedik amalan kami haha. Tapi lapar punya pasal, pinggan da licin baru teringat nak berphotogedikk. Yeahh!
Sila meninggalkan page ini dengan segera, supaya tidak ada seorang pun yang didapati termuntah atau sewaktu dengannya ketika menatap gambar gambar aku :)

Inilah Qienaa :)


Melly, Qiena, Dilaa, Nisaa :D



SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN KORANG SEMUAA! :))

Thursday, 11 August 2011

#4 WORDLESS WEDNESDAY

Ahh aku ta kiraaa, even aku da terlepas sehari, -__-' aku nak post juga WW aku. 
*huwaaa! kali kedua terlepas!

#10 30 HARI RAMADHAN

Hai assalamualaikum wbt kepada semua warga blogger serta warga pembaca :)
Selamat sudah kita jalani bulan ramadhan sehingga hari ke sepuluh, moga kita diberkati hendaknya :)

  • Kelas bermula pada pukul 8.30am, tapi kitorang masuk pukul 8.45, haha sorry Puan Norhasbi yang comel :)
  • Amboih kelas puan hariney memang best! Tak sampai 10minit duduk, tak panas buntutt lagi, da kene bangun blah pergi library.
  • Okee, secara jujur aku tak pernah jejakkan kaki malah lalu pun dekat library Unisel Shah Alam ney. Kat Unisel BJ selalu la, makan sana sedap ;p
  • Okee, aktiviti macam biasa, bergambar lagi T_T tak dapat dipisahkan laa, rasanya setiap kali kelas akan berphotogedik :O
  • Habis je kelas, aku berlari sana sini balik rumah sewa nak ambil textbook, sampai berpeluh bagai, & si kesengalan Epul & Faizal gg besi sebuk sebuk tegur aku peluh -___-'
  • Memang  nicee bila kelas Human Resource, lecturer tengah lecture, aku dengar lagu, Mel yang hasut! haha
  • Straight to Business Law class, aww met Encik Fahme yang comel :D oke fun pulak class dia hariney. :))
  • Balik kelas suka taknak balik rumah terus taw, Mel punya kerja lagi! Dibawanya kitorang ke seksyen 23 semata-mata nak beli air T_T hahaha.
  • Bajet nak sambung layan Slumdog Millionare, tapi tertidur jua aku akhirnya, bila nak habis entah.
  • Hidangan berbuka aku sadis lagi, air bliss serta biskut mini Munchy's :( 
  • Naseb tengah malam Qiena belikan nasi goreng ayam Padang Jawa ouch! :D
  • Eh ehh hariney 11 hari bulan laa :O hai dua bulan :')) <3

Ohh i luv this Bliss! <3

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN KORANG SEMUAA! :))

Tuesday, 9 August 2011

SECRET - STARLIGHT MOONLIGHT

  • Okeee aku bukanlah peminat k-pop yang fanatik.
  • Tapi aku suka juga dengar lagu lagu k-pop, tapi kalau drama or movie Korea,memang aku layan :D
  • So sesiapa yang nak belanja aku movie, sila contact aku dengan segera :D *haha oke taktak perasan.
  • Antara lagu yang paling kerap aku dengar sekarang ney, Starlight Moonlight by Secret :O
  • Sangat comel laa ini laguu T_T haha sampai menangis aku.
  • Video klipnya pun comel okayy! Aku sukakan konsepnya :D
  • Jom usha jap, ye aku tahu aku baru nak addict lagu ney, korang da lama daa T_T

#8 30 HARI RAMADHAN

Assalamualaikum wbt kepada semua warga blogger.

  • Ohh hari ini aku terasa liat sikit nak bangun dari hari hari lain yang lalu.
  • Mana taknya tidur pun pukul berapa, memang ngantuk tak terhingga ah.
  • Kelas bermula pada pukul 10am-3pm non stop, oke tipu, ada la waktu break kejap.
  • Kelas Islamic Economics andd Financial Management, alhamdulillah aku rasa aku makin memahami subject FM itu :)
  • Sebab tu orang kata, jangan bodoh sombong, tak tahu tu tanyala. haha. ;p
  • Selesai kelas, pergi ke Sunway Piramid bersama Qirra serta Azreel dan Melissa atas urusan IT (*haha suka suki aku je) Mel and Azreel.
  • Tengok jam pun dah petang, tak sempat Mel nak pulang ke rumah, maka kami pun berbuka bersama disertai adik Qirra which is Syamir ke ape ntah ;p di Carl's Jr. Sunway.

  • Aku kenyang sampai tengah malam, huahua tapi bukan boleh percaya perut comel aku ney, mesti lapar balik.
  • At night, layan movie Rise of The Planet of The Apes bersama KS :)
  • Sahur aku tamak sikit, sikit je, GCB at McD huahua.
SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN KORANG SEMUAA! :))

Monday, 8 August 2011

#7 30 HARI RAMADHAN

Tett tett , tet tett. Hai an da se mu a! :D

  • Haaaaaa kenapa aku asek dapat mimpi yang takut takut lately? Bangun bangun mesti nak rasa unsafety. Oh my.
  • Oh oh, aku tertidur balik, oke tak, aku sakit kepala oke, bukan ngantuk, taktak. :D
  • Disebabkan hari ini hari ahad, aku rasa aku nak mandi awal huahua :)
  • Dan dann, mak abah serta kekanda acap on their way to Shah Alam.
  • Fyi, kekanda acapku stay rumah sewa berdekatan je dengan rumah sewa aku since dia study pun kat Shah Alam.
  • Tolong kekanda acap move out dari rumah sewa itu, *tolonglah sangatt~
  • Pergi bazar dekat iCity tu, err seksyen7 lah.
  • Mak belikan nasi kerabu + ayam sambal + paru :D + sambal belacan *akak tu perli rasanya, penuh satu plastik dia bagi T_T
Haaa biruuunyaaaa nasi ituuu.



  • Ohh ada lagi otak otak mu mu mu bukan kamu tapi otak otak muah! haha oke *tetibe -___-'
  • Aku kekenyangan dan tidak bersedih hari ketujuh berpuasa ini sebab perut ku penuh dan menjadi comel :D 
  • Oh ya satu malam je aku habiskan dua movie which are From Paris With Love && Gadoh.
  • Yeahhh yea yeaaa, aku baru nak tengok, so.
  • Sahurr, err taya sahur kot, da bantai otakotak muah tadi :D

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN KORANG SEMUAA! :))

Sunday, 7 August 2011

#6 30 HARI RAMADHAN

Salamm semuaa :))

  • Syabas kepada kita kita dan kita kerana dapat menyempurnakan puasa kita yang keenam.
  • Hariney aku bangun dengan perasaan yang kebosanan T_T
  • Almaklum kat rumah sewa ney tinggal bape orang je ha. Yang lain pulang ke rumah masing masing.
  • Bangun apa lagi kalau tak sakit perut, tak sah -___-' haih.
  • Aktiviti ku diteruskan macam sebelum ini, online, hanya itu yang mampu bawa kau ke dunia luar :O
  • Last minute plan break fasting dengan schoolmates :)
  • Alhamdulillah ketiga tiga orang rakan aku dapat hadirkan diri huahua.
  • Bergelak tawa, pokpek pokpek *macam biasa akula T_T, bergosssssipp :O, serta berbuka di Pizza Hut Seksyen7 Shah Alam.
  • Sempat jenjalan ke Butik Anggun Klasik. :)
  • Ohhh :( unfortunately, Riya harus pulangg katanyaa. Maka aku, Amalina serta Ridhuan hampa :(
  • Uih ta habis lagi, aku ke uptown Shah Alam, seksyen 24 dengan Amy, Azreel serta Yul. 
  • Dapat jersi ^_^ yelaaa orang kaaya ada PT boleh laa, aku tak mampu :( mekaseh Azreel !
Sempat juga ehh berphotogedik, tak sah la kalau tak bergambar heee :)

Tarik nafas duluuu, taknak baik tinggalkan page ini :')
-
-
-
-
-


Ini lah haa Riyazudeen a.k.a Tortoise :)




oh aku malas nak make up, so macam pucat lak muka. Ini Mamakuda aku :*


SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN KORANG SEMUAA! :))





Saturday, 6 August 2011

#5 30 HARI RAMADHAN

Salammm ya habibi ya maulana.

  • Pepagi aku tidur, pepagi juga aku bangun :O
  • Bape jam eh tidur, dalam 4 jam laa.
  • Crying in the morningg hukk T_T
  • Gastrik menjelmaaa lagi dan lagii,haihh.
  • Macam biasa aktiviti ketika di rumah, onlineee!
  • Hari ini tiada kelas, free memanjangg, assignment ta buat apela aku.
  • Pergi dobi, *oke kantoi, then pergi 7E berdekatan rumah bajet bak check PT.
  • Memang PT aku macam dapat je -____-' mana dapat duit belanja pun, sebab PT dapat cukup cukup je.
  • Stalk page orang, blogwalking sampai maghrib, sadis lagi berbuka dengan kurma je ha serta bliss.
  • Diselamatkan oleh Qiena, Wanie serta Ziera dengan membawa pulang pizza hut yehaa!
  • Uih movie movie, Hangover II, bes :))
  • Sahur with Najhunn <3 at McD ^_^

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN KORANG SEMUAA! :))

Friday, 5 August 2011

#5 10 FRIDAY'S QUOTES



  • Why cheat ? if your not happy, just leave.
  • This is who I am, Take it or leave it.
  • Honestly, I don't have time to hate people who hate me, cause I'm too busy loving people who love me.
  • Sometimes i'll ask someone a question I already know the answer to just to see if they'll lie to me.
  • I hate when I put things in the safe place & I forget where the safe place is.
  • When home alone -▶ Music ♩♪♫♬ Volume: ▁ ▂ ▃ ▄ ▅ ▆ █ 100 %
  • No one ever gets tired of loving. They just get tired of waiting, assuming, hearing lies, saying sorry & hurting.
  • Do not believe much in words, they may lie. Remember, actions speak louder than words.
  • Count your successes, not your failures. Count your friends, not your enemies.
  • Not every guy is the same. Give the good ones a chance.




#4 30 HARI RAMADHAN

Assalamualaikum kamu kamu dan kamu. Selamat juga kita semua menghadapi err mengharungi err ape ape jela hari keempat ramadhan ini.

  • Aku bangun dengan keadaan sebak, aku dapat mimpi yang menakutkan aku. Oke sekarang aku dah lupa, tapi serius aku bangun bangun nak menangis.
  • Aku bangun je terus online, macam biasa Fb, Youtube, Blogging, Tweet tweet.
  • Opss, masa sudah timee, time to class. Today's class was Principle of Marketing by Sir Ikram Muzammil.
  • Kelas habis pada pukul 6pm, thanx sir.
  • Straight away to AyamPenyet at Seksyen 7 Shah Alam.
  • Break fasting with housemates & Azreel, Amy, along EmirComel.
  • Tamak haloba betul mereka nak makan Tutti Frutti pulak haha ;pp
  • Aku dah kekenyangan gila dan aku tak makan yogurt ney, cannot go cannot go :O
  • Masa untuk pulang ke rumah dengan keadaan yang kekenyangan teramat.
  • Terima kasih korang, aku dah tak berbuka makan kurma & roti da hihi.
Macam biasaa, gambar gambar yang gedik serta menggelikan akan aku sajikan kepada anda semuaa. Tanak tengok boleh blah secara sopan :)




Oke, aku tengah tak keruan sekarang atas sebab sebab tak berkenaan dengan korang, sekian terima kasih.

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN KORANG SEMUAA! :))



Thursday, 4 August 2011

KURUNG FOR RAYAA !

Hai hei huii readers! Happy fasting to all of youu. Today i wanna share about baju kurung for raya. Even raya lambat lagi, and we are in the 4th day of fasting, aku tetap nak mention about this kurung.
  • Kurung from Ayunar :)
  • The price is reasonable.
  • The patterns are cute bebehh <3
  • Material : Best Quality English Cotton


Comel tak comel tak? Terima kasih :) haha.

Lets check it out at Ayunar.biz for more lovely kurung :D


TERINGIN, MENGIDAM, KEMPUNAN WEDGESSS

Makkk abahhh, ila nak kasut ney puhlisss? :((


#3 30 HARI RAMADHAN

Hari ketiga berpuasa, err bagi korang semua la. Aku hari kedua :)

  • Aku tak sedar jam bunyi pukul 5pagi, nak dekat pukul 7pagi baru aku tersedar, maka terlepas lah sahur lagi.
  • Oke aku bukannya sahur sangat pun, tapi nak minum air tu.
  • Naseb la before bangun dari pembaringan, aku text Mel,katanya kelas cancel, omo, dah dua kelas ney cancel.
  • Dengan senang hati aku sambung tidur dalam 7am++ huahua.
  • 9++ bangun, otp jap dengan KS, then borak dengan Qiena sambil online.
  • Oke kegilaan melanda~ Qiena rajin betul layan aku ;p
  • Layan movie dengan Qiena : City Hunter *ada bf aku dalam tu Jun Pyo :O
  • Terlajak movie sampai aku orang last mandi serta siap untuk ke kelas at 4pm :(
  • Oh! dalam kelas dapat duduk sebelah omak :D
  • 5.30pm lecturer da kasi lepas wuhuu.
  • Pergi bazar dekat PKNS Shah Alam dengan : MelNisaWanDilaMiaQirraAzreelAmy, dann EmirComel haha ;p
  • Berbuka dekat rumah para teruna, haa bukann, reramai okaii. Disertai oleh abang Azreel serta KS nyaa :D
Aku sajikan beberapa foto yang sempat kitorang snap :))






Ha ha ha, aku suka dan berjaya buat mulut yang mengherot hell yeahh!

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN KORANG SEMUAA! :))



Wednesday, 3 August 2011

#3 WORDLESS WEDNESDAY

Okayy aku lagi sekali hampir hampir terlupa post untuk segmen wordless wednesday ini , ape yang aku fikirkan sangat pun tak tahu la. Oke imej untuk rabu minggu ini.

#2 30 HARI RAMADHAN

Assalamualaikum wbt kepada semua yang berpuasa mahupun tidak. Hari ini hari kedua kitaa semua umat Islam berpuasa. Tapi kenapa aku rasa macam dah sebulan ney? T_T 

  • Hariney memang tade kelas, oh great!
  • Bajet nak bangun pukul 9am tapi terlajak beberapa jam, err 11am kot bangun.
  • Mandi siap siap bagai pergi ke tailor atas 7E berdekatan rumah untuk kecilkan baju. *ehem dah kurus, haha auta auta!
  • Jumpa abah untuk ambil duit sewa, oke abah dah bising asek minta duit.
  • Balik dengan niat nak study, oke aku macam da rajin sem ney. Ulang tulis, MACAM :)
  • Habis aku buat research bagai satu hari, sampai ke petang lah jawabnya untuk subject Islamic Economics.
  • Sampai maghrib aku tak perasan dah berbuka timee, asyik sangat ngadap lappy haa. Thanx to Wanie & Ziera haha informer.
  • Berbuka dengan 2biji kurma + 2keping roti + sepotong roti john Dila. Oke sadis betul.
  • Ohh jumpa KS wey KS hahaha ;p
  • Kelaparan yang teramaat, apa lagi gastrik menjelmaa :( terus makan bubur segera & kurma.
  • Siapkan homework yang diberi lecturer, esoknya kelas pukul 8.30am.
  • Lantas aku tidur setelah siap segalanya pada jam 4am :)

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN KORANG SEMUAA! :))

Monday, 1 August 2011

#1 30 HARI RAMADHAN

Assalamualaikum wbt. Hai hei hi hoi hui semuaaa!

  • Rajin para manusia saling bertukar wish berpuasa.
  • Mak belanja aku semalam dan hariney, oke itu best.
  • Makan sedap sedap ditaja oleh mak lagi.
  • Sakit perut yang terlampau bertandang kembali. *abehlaa luka luka perut aku T_T
  • Troli kene langgar beberapa kali oleh makcik yang ________
  • Kene hujah dengan kekandaku acap dekat public.
  • Kene paksa beli makanan itu ini oleh mak disebabkan aku dah pulang ke rumah sewa.
  • Menjamah lauk pauk yang Wanie housemateku bawa dari rumahnya, aww sedap! nak lagi? haha.
  • Ada kelas pukul 10am sampai 3pm non stop :(
  • Henset buat hal lagi macam biasa, erghh!
  • Aku tak dapat menunaikan puasa pada hari pertama aiyoo




SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN KORANG SEMUAA! :))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...