Wednesday, 22 June 2011

GADIS PILIHAN LELAKI? - MANJA

Ohohoooi assalamualaikum wbt saudara saudari :) aku post entry pasal gadis pilihan lelaki ney sebab aku rasa nak post la. Ini pun aku dapat dari AMIRUL HAFIZ punye note dekat FB die chihuahua. Aku bersetuju juga bila aku baca note dia ney, even aku perempuan. Elehh aku pun ada juga sifat manja ney, *err yeke? wekk. Tapi aku rasa, err insyaAllah aku bukanlah na tergedik sini sana nak manje manje tak tentu hala, aku sendiri pun menyampah. Btw, aku dikelilingi juga rakan rakan yang sebegini sifatnya, ada yang natural, aku boleh terima as long as die tak over & ada yang buat buat, okaii, bukan setakat lelaki, tapi aku ney wanita pun tak suka walaweyy. haa dahdah, jom baca entry ney. At least dapat gak tambah tambah apa yang kurang dalam pengetahuan kita :)



TERLALU MANJA
 mungkin pada awal perhubungan, lelaki suka kepada perempuan yang manja tetapi lama-kelamaan mereka akan mudah bosan dengan sikap kamu yang terlalu manja.lelaki ini adalah kaum adam yang mudah menjadi bosan. awas, sikap kamu yang terlalu manja ini boleh dijadikan alasan buat si dia untuk berpaling kepada yang lain. jangan menyesal di kemudian hari

BUAT-BIAT MANJA
 Sifat manja sebegini juga tidak berapa digemari lelaki. Bukan apa, jika kamu bersikap demikian kamu tidak akan kelihatan natural tetapi kelihatan mengada-ngada dan hanya membuatkan si dia berasa sakit hati saja.kamu perlu tahu kalo lelaki merajuk lagi susah nak pujuk

MANJA SEPERTI KEANAK-ANAKAN
 Pasti teman lelaki kamu akan cbut lari sekiranya kamu mempunyai sifat begini.sikap kamu yang suka merengek seperti kanak-kanak kecil pasti akan memalukan dirinya terutama apabila berada di khalayak ramai. Jangan marah kalau dia meninggalkan anda begitu saja

MANJA BERTEMPAT
 Sifat inilah yang paling digemari oleh lelaki.mereka suka perempuan yang boleh bermanja dengannya, tetapi pada masa yang sama tau situasi atau waktu yang sesuai untuk bermanja. bagi orang lelaki, mereka suka perempuan yang boleh berdikari. Gadis yang memiliki sifat begini akan lebih diburu lelaki. Lelalki memang terkenal dengan sifat ego. mereka hanya akan memanjai kamu tetapi mereka juga tidak suka dengan sikap kamu yang membuatnya seperti hamba atau malukan dia di khalayak ramai

JANGAN SELALU MINTA DIMANJAKAN
 Perempuan memang mengharapkan diri mereka dimanja dan ditatang bagai minyak yang penuh. apabila menghadapi masalah, gadis mengharapkan pujukan daripada lelaki. sayangnya tidak semua lelaki memahami perkara ini dan kamu sebagai perempuan harus fahamsituasi ini. jika si dia berusaha memujuk jangan pula kamu masih tidak mempedulikan pujukannya. kebanyakan laki akn angkat bahu,, angkat tangan dan menggeleng tidak tau. jika kamu berdegil. sesekali tidak mengapa tetapi jang diamalkan selalu. kamu hanya membuatkan teman lelaki pening pale melayan karenah kamu

ASYIK MINTA DIMANJA
 lelaki agak berbeza berbanding perempuan. biarpun dia mencintai kekasihnya, ini bukan alasan untuk lelaki memmanjakan kekasihnya setiap saat, setiap minit dan setiap hari. mungkin ada perempuan yang mengharapkan kekasihnya melakukan semua ini bagi membuktikan rasa cinta. jika ingin menjadi kekasih yang baik, perempuan ataupun lelaki perlu memberikan ruang kepada pasangan masing-masing untuk melakukan kegiatan hariannya atau kegemarannya bersama kelompok sejantina. bayangkan tentu lelaki akan rimas dan malas melayan jika perempuan asyik mahu berkepit apatah lagi mahu dimanja selalu

Ajamak, tiba tiba aku rasa tersuka pulak tengok gambar gambar ney :O 


cewit cangat :O

4 comments:

  1. lala dah pandai jiwang2 sekrg

    ReplyDelete
  2. @oggysirdunk ; hahaha, ala takan ta bole, penatla asek ganas je ;P

    ReplyDelete
  3. manja xpe jgn gedikkk,.auww,nyampahnyeee,.hehe,.

    ReplyDelete
  4. @CN : hahaha yesss itu sebenarnya! :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...