Saturday, 9 April 2011

RINDU MERINDU HAA

ohohoooi, ttbe trengat pulaa. td enan mak enon *jgn mara haa enan,lame ta pgl kau gitu* text, mntk no mmbr la gamaknye. dan dan terlanjur bertexting dgnnye, *texting ade terlajur gak er?*  bertanye khabar berhuha huha bagai. almaklum, da lame ta contact baahh. seperti biase ayatnye dari sekola, rupenye diingat sampai skang? oh my gucci ahha! ayatnye ialah, 'rindu nak dgr kau cte bongeng, sambil kpale goyang goyang.ahhaha' *okee,apetu bongeng nan?* aku lupe nak tny pula. die engt aku ney manraj sigh ke, ckp kpale goyang goyang bahh? haha! manraj,jgn mara dakuu wuu T__T

secare jujur aku wondering die engt aku lg ke tidok. aih aih sadis saja bila terkenang, *okee dah baku ttbe*. hurm tp ternyata! die mmg ta lupe daku, aww aww terharu laa non! wuu T_T harap perancangan kita untuk bertemu menjadi la ye kali ney. kalau tak aku jd mcm ney!

cop yg 3rd! *oke ttbe lg*


hahaha di atas bukti yg telah dipersembahkan kepada beta, bahawasanya dia tidak melupakan saya, saya luluskan buktinya!

nmpk tu gmbr kau tesergam indah tu -katanya


ahaha enan! ko jgn marah aku letak gmb ney. pade korang yg ase nyampah tu, haa da bole bawak tutup da blog aku yg ceciput ney =) suke hati akula nak ltk ape , belog aku ye dok. aha. makanya, aku terharu smpi nasi goreng aku nak hangus, naseb tak sempat, die ala ala je baru agaga ;p 

ape ape pon,aku doakan ainan tasneem ini, serta kgkwn aku yg len kt matrix situ sana sini, supaye korg berjaye laa wat final korg isnin ney. korg bole punye chaiyook korangg! fightinggggg oh! :D

mwah kanan mwah kiri,
ADILAH IZZATI MD SHAM




HATI SEORANG LELAKI?



Hati Seorang Lelaki Amat Berbeza Dengan Hati Seorang Perempuan,,
Orang Kata Lelaki Tak Boleh Menangis,,
Memang Betul Secara Dasarnya,,
Air Mata Seorang Lelaki Hanya Akan Menunjukkan Kelemahannya,,
Sebab Itulah Lelaki Kena Kuat,,
Kuat Dalam Menempuh Arus Kehidupan,,
Tetapi Bagi Seorang Wanita,,
Lelaki Yang Tidak Mahu Menangis Itu Hanya Kerana Ego,,
Ego Untuk Mengeluarkan Air Mata Sendiri,,
Bukan Ego Sebenarnya Yang Ingin Di Pertahankan,,
Tetapi ,,
Air Mata Seorang Lelaki Amat Bernilai,,
Kerana Jika Dia Bergelar Seorang Lelaki,,
Dia Harus Kuat,,
Harus Tabah,,
Dan Harus Cekal Menempuh Setiap Masalah Yang Menimpa,,
Juga Membendung Setiap Perasaan Yang Mendatang,,



Air Mata Seorang Lelaki Sering Kali Sukar Di Lihat Oleh Seorang Wanita,,
Kerana Menitisnya Air Mata Seorang Lelaki Sebenarnya Bukanlah Dari Luaran,,
Tetapi Dari Dalaman Mereka,,
Ya,,
Dari Hati Yang Sering Kali Merintih,,
Sering Kali Menangis Memikirkan Sesuatu Yang Jarang Terlintas dari Sudut Hati Seorang Wanita,,
Mengalirnya Air Mata Seorang Lelaki Adalah Bersama Darah Mereka Di Hati,,
Hangatnya Air Mata Seorang Lelaki Juga Adalah Seperti Darah Yang Mengalir Laju Di Hatinya,,

Sedihnya Hati Seorang Lelaki Tiada Siapa Yang Tahu,,
Kecuali Tuan Empunya Diri Sendiri,,
Jika dari Mata Hati Seorang Wanita Melihat Mereka Tersenyum Di Hadapan Mereka,,
Sebenarnya Belum tentu Begitu Di Dalamnya,,
Kerana Sedih Seorang Lelaki Selalunya Tidak Akan Terzahir Di Mata Mereka,,
Sedih Mereka Tidak Ingin Di Lihat Oleh orang Lain,,
Kerana Sedihnya Seorang Lelaki,,
Biarlah Dia Seorang Yang Merasa,,
Terasa Bersalah Jika Kesedihan Seorang Lelaki Di Kongsi Oleh Orang Lain,,
Kerana Seorang Lelaki Tidak Ingin Membuatkan Hati Orang Lain Turut Sedih,,
Turut Menangis Kerananya,,
Setiap Perbuatan Dan Perlakuan Inilah,,
Yang Membuatkan Dia Bergelar Seorang Lelaki.

Kadang kadang aku terfikir, ada betulnya ada  tidaknya. namun, aku rasa setiap insan mmpunyai persepsi yg berbeza. lelaki mahupun wanita, aku rasa dua dua ada hak atas perasaan mereka dan juga mengekspresikannya. dlm dunia ney mmg ta bole lari dr ape pun, kite sesame sendiri saling mengingatkan, barulah mencapai yg terbaik :)

Tuesday, 5 April 2011

SABAH DAY 3

3 april, hariney hari yg terakhhir kt bahbah ney, aih sedey pun ade wuu T_T. ariney xtvt bebas, lepas bekfes je anak anak dare serta makmak pegy perabeh fulus kat SABAH MARKET & FILIPINO MARKET, err aku tatahu ape beza die, tp yg SABAH MARKET tu mcm ala ala downtown gitula wuu. mcm mcm ade, err anjing cecomel pon ade agaga. n kt ctu juge laa aku terpegang katak, aku sgt PENGGELI katak weyy. haih mmg abeh geli geleman laa aku =______=' cube someone bgtw aku, takan aku pgg! bab aku engt plastik semate mate haha! eii. dlm perabeh duet tu, mcm bese, berphotogedik jugalaaa lalaala~

hehe naseb aunty na berphotogedik sama aku


haha tatahu nape mak senyum cenggitu


err makan lagi T__T


setelah ponek berjalan sini sano, den ngn pemily den berangkat ke bilik masing masing la. trus pulak rush untuk dinner at 7pm. kire sabah ney sumenye cepatla T__T mall nye pon kedai kedai sumela, tutup dlm 9pm, awww awalnya! mase diorg cepat enn, haruslaa. mlm tu ase sedey je haha ngade aa ckit na sedey sedey, yela ntah bile pulak dpt jmpe para aunties n uncles yg bes bes mcm mereka. seyesly they r rock bebeh! haha. naseb aa kan, kalau tak bosan jela kami para anak. gmb gmb di bawah untuk tatapan terakhir, mintak maafla, gmb je byk, wuu abeh berdarah mate korang tgk photogedik aku T_T ape ape pon, ta cukup senanye 3hari untuk ke sane. coz we got so much to do, tp ta kesampaian, mase kann emas~ 

hukk makan lagiii


disebabkan syg sgt na tglkn, kitorg bertige pakai baju yg same ;p


airport KK


nmpk ta aku sedey nmpk ta? T_T


tata Kota Kinabalu, Sabah =')

mwah kiri mwah kanan ;
ADILAH IZZATI MD SHAM







SABAH DAY 2

okee pukul 5am bangun, aku kene bgn plg awal *bab aku siap plg lame* wuu sian aku, penat tahu ta. dala smlm tdo ta lena! asek terjage je keje, ntah pesal ntah. hahaha time na mndi baru sedar aku ta bwk toothpaste, tade pulak diorg na sediakan tootpaste, haih tepakse laa aku nek floor mak abah untuk pinjam wuu, sadisnyaa. takut takut je jln, mia bkn na teman! membungkang lg atas katil, hampeh tol. 

then afta we had our brekfes, trus trus je na g jalan da. sian kan kitorg? bukanla,lebey tepat kesian bdn aku, haha! bdk gomok mne byk gerak en ;p hihi. kitorg pepagy trus nak ke Mount Kinabalu citenye. tatapla gamba gamba inii,

mcm mne aku yg besa bole jd kecik dlm gmb ney haha. sabo jela.


err aunty tu ckp ney kat Nabalu, Kina tak lg, bab baru half, ke cane ntah aku un pening.
oke kitorg stop ctu pon jap je, lepastuu, haa ttbe kitorg kt tmpt "TAGAL", SG. MOROLI, KG, LUANTI BARU, RANAU. tmpt ney mcm kt KL jugala, i mean, tmpt ney mcm ikan kecik kecik yg men geli geli kt kaki org tu, haha. tpi kauuu, kat cney yg ikan besa punye. haha adela besa betis juga. grr aku yg geli geleman. takuiit, aku sorg je ta masuk har har har! ;p 

tgkla,besa ikan die, mmg aku brani na masuk T_T


makan lagii hihi



sejuk mcm dlm peti ais pulak T_T


pandai mia suh aku g bwh skali =______='


maka selepas kitorg da ber mcm mcm di cney, tibalah masa utk pulangg. okee perjalanan yg jauh, naek kematu punggungku agaga ;p tdo@melayan kerenah si "mia sara" wannabe tu, aha name die nur hannan najiha :) we had our dinner at hotel je. 

afta dinner, mia ajak teman g bank, okela coz sbela sbela je pon bgunan kompleks bagai. tpi kauu, kitorg bole la g tawaf sejauh mungkin, padehal bile da smpi bank yg di cari, blkg otel je =_________=' sadis betul aa. memalam ney, layan cerekarama kt bilik, nanges nanges aku tgk T__T sedey wokk. patu zzzzzzz~

mwah kiri mwah kanan,
ADILAH IZZATI MD SHAM








SABAH DAY 1

oke entry kali ney aku na cecite cecite ckit psl Sabah bahbah. 1,2 n 3 april masetu fmly aku follow trip kot, trip yg di organized oleh mmbr skola abah ku. so ade dlm a few fmly yg followed. 4am da btolak ke airport psl at 5am we'll have to b there. da smpi, da kenal auty tu aunty ney, uncle tu uncle ney, we'll pegy tggu kt gate die. kebanyakan pon my dad's schoolmates, so kami dikelilingi oleh para senior :) hihi. around 6.40am da lekatkn diri atas seat dlm flight.


Syira, aku n mia

ta lame pastu, smpi. disambut meriah pula oleh Dato Nadzer. haa kau sejibik, haha

yg tengah tengah banner tu Dato Nadzer (standing)


perjalanan kitorg trus ke hotel. tp check in letak beg je, then trus ke destinasi yg tlah ditetapkan dlm program, ouhh T__T. err time tu nak kemane eh, err Pulau Manukan kot ta clap. disebabkan da 7tahun aku ta nek sampan/bot/wutever, aku agak gayat time tu T_T wuuu. 

Okee muke cover gayat haha


afta dat, smpila kat pulau ituu. we had our lunch there. bole pulakk perut aku bergandang gendut tali kecapi. haih! saket perut memulas, angin la tu, perut aku ney mmg demand, sentiase kene isi hehehee ;p kalau tak, abehlaa dari lagu jazz ke irama tradisional sampaila ke heavy metal punye, aigoo. mcm biase, anak anak pastinye mengalami kebosanan, jd kitorg un pegylaa jenjalan kt ctu, berphotogedik sana sini. da tu, na buat ape? sumenye xctvt dlm air, yg kitorg ta bawak ape ape, mmg rugi la. secare jujur,aku tapena nek banana boat, mia kate best T_T wuu. n aku tringin nek apetu, die mcm sotong tu, ala lupe la name die =___='

Cantek kan cantek kan? laut die mcm layer.


lepas kitorg da berphotogedik bagaii, tiba masa utk balek bilik, bole rehat ^__^ sgt penat. mlm pula, dinner di   Fisherman Village ke ape ntah, kat ctu we had our chinese food. aa yg kt ctu ade 9 kos. humangaii, mmg konyang tak terhinggo haha. sukela tu perut aku tu =_________=' wuu. kat ctu kitorg dtempatkan dalam bilik atas sampan ke bot aku pun da konpius x| haha. ponn berphotogedik jugaa lalala.


okee, mlm tu berakhir dengan segale speech dr uncle uncle yg ade kt ctu, wuu ramai btl bg speech. afta dat, kitorg dihantar ke bilik n time to sleep, ngantok gile viva laa. coz esoknye na bgn bekfes kul6.30. err awal sabah bekfes. 

mwah kiri mwah kanan,
ADILAH IZZATI MD SHAM













BERGENDANG GENDUT BERSAME NURULAFIFAHBAHARUDDIN ;D

salam sejahtera ;) lame ta update belog ini, err adela dalam seminggu kot? wuuu. bajet bz laa kononnye. rase rase da free ariney bru aku rase rajin jari jemari ney na menaip. last thursday aku hang out ngn sorang mmbr lame, skola rendah wokk. lame sgt ta jumpe ney! last jmpe pon time aunty die kawen in 2005 ke? 2006? ahh 2007? haha okee aku lupe. antare antare tu laa. means da bbrp tahun enggak ketemu inii. rindu banget inii. wuu T_T tapii, kitorang last last decide ketemu berdua ajaa. bab yg laen ta cuti n bz en, da alang alang aku cuti sem ney, die pon cuti, haa bergendang gendut together laa :D 

Nurul Afifah Baharuddin diberi name. lahir pada 18february. aha, mcm biodata pulak. die still comel mcm dulu, kecik molek je orgnye. tapii kauu, haha hebat la juga. aku secare jujur mengagumi die ney. oke ntahh aku tatahu kenape, yg pntg aku agak kagum n bangge ngn die ney haha! memandangkan kitorg ney suke melalak sini sane, kitorg decide pegy karok atas tajaan die hehe, err kt sogo jela, coz bole jenjalan usha shawl dan sebagainye. 

dalam aku tunggu 2pm, aku n pipah duk jenjalan kat dlm sogo nun, belek sane sini la mcm bese tanpe membeli hihihiii ;p thenn, ttbe ade orang tego ceni,

org tu ; woi woi kau buat ape sini?
aku ; =_________=' (mencari cari) last last tenampak abg zack huahua.
aku lagi ; eh ehh abg zack laaa (sambil sengih sengih, haha.)

wuuu, die adelah unimate aku, err class rep jugaa. bole pulak tjumpe org yg kite kenal, coz aku tasuke kalau terjumpe terjumpe org yg aku kenal, haha tatahu nape. beburak sat ngn die bagai, brula g ke tmpt yg ingin dituju. dalam melalak itu ini, walaupon sore aku sedap sangat, *ohh tgn di bahu yee* aku tetap gagah melalak har har har! oh ya, dr dulu smpi skang, sore pipah awesome! bg akulaa. aku dga pon nek bulu roma haha. bab tang note tinggi mesti sore die pon tinggi, err btw, kitorg tersedar speaker bilik tu pecah bile da nak akhir akhir tu. ahahah aku tatahu salah siape, mgkn da lame ke speaker die menahan sore ong kedek kedek mcm sore aku x) hihi.

aku pon record laa salah satu lagu yg die nyanyikan, selamat nonton :)


video

haa amacam? ade bran? hihi, pape pun i had so much fun dat moment. thnx pipahh! mwah kiri mwah kanan!

akan merinduimu,
ADILAH IZZATI BT MD SHAM





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...