Monday, 20 May 2013

Degree, done my semester 1 & Happy Mother's Day!

Holla!
12/5/2013 have passed, and Im done my first semester for degree! Short time elapsed, isn't it? And alhamdulillahh, exam haritu semua subject boleh buat. Pray for the result pulak! Dah la aku berangan nak DL kekonon la kann. Tapi tahu dah can't achieve, sebab da kantoi carrymark haha. Doakan aku lulus semua subject syukur daa :)

Kehidupan degree betul-betul banyak berubah.


  • Feel dia lain macam sikit.
  • Kawan-kawan dah ramai tak ada. Sebab tak semua sambung/sambung tempat lain.
  • Suasana lain, seram. Haha
  • Tak berapa nak huha sangat (  means tak childish mana laa ), tapi banyak enjoy secara matang. Haha! Boleh cemtu :p
  • Tiba-tiba join xtvts secara aktif, kalau sebelum ni malas nak amek tahu, cam pepoyo kan, tapi sekarang, haha.
Oh ya, for the last paper which was Mandarin Language punya paper, sama tarikh dengan Mother's Day. So malam ituu, aku plan nak buat suprise dinner for my lovely mom. Baik punya plan itu ini, sekali wan (nenek) sungguh jujur orangnya telah memberitahu semua orang yang aku nak belanja dinner bagai. Hahahaha! Yang ni tak tahan, tapi takpola uwan den ni comey yo, den pun takpo tak kisahla, janji dia paling excited nak datang Shah Alam malam tu, kata usu aku.

Kami sekeluarga makan malam di Serai Thai Restaurant, Seksyen 3 Shah Alam. Sangat dekat dengan rumah sewa aku. Ianya terletak bebetul belakang Wisma Mais yang ada Mr. Mcd depan dia. Makanan dia awesome juga, sodap! Harga pun berpatutan. Sesiapa nak try makanan Thai yang sosodap raso, sila lah! But it much more easier if you booking for table and make an order siap siap!

Okay, bye. Wwiwi!


Adik aku tidak tersenarai dalam gambar.




Tuesday, 14 May 2013

Convocation Day!

Assalamualaikum salam sejahtera diucapkan kepada uolls. Err masih ada lagikah pembaca entry entry daku? Huahua. Tak boleh bla betul aku ni, main-main aje menulis. Kejap ada kejap takdo, bukan macam chipsmore dah, ni dah serupa batu belah batu bertangkup! Nampak, takde kene mengena bukan? Wiwiwi.

Nak dipendekkan cerita, aku terlalu busy atau lebih benarnya, terlalu malas untuk update sebarang entry di blog ini. Kesian sangat, tapi aku hanya mampu biarkan kemalasan melanda diri ini, aku pasrah, haha.

Alhamdulillah aku telah menamatkan zaman bujang, k tipu, aku telah menamatkan zaman diploma aku pada 9 Mac 2013 yang laluu. Aww seronok beronok ronoknyaa! Wiwiwi. Waaaaalauponn, ianya berlangsung di Kampus Shah Alam, sokay sokay it was still our appreciation day, proudly. 

Selama 2tahun 6bulan aku menjalani kehidupan sebagai pelajar dalam jurusan Pengurusan Perniagaan di Unisel. It was awesome, walaupun banyak bahagia, tak kurang juga derita. Apa yang deritanya? Biarlah rahsia, wiwiwi. During the ceremony, I was the first girl yang naik stage untuk amek scroll. Maigad, ketaq kakikkk. Nebes, sakit perut segala! Haha maklum, first taimmm. Manala tahu kotkot tersadung terus terbaring atas tu ke, menyorok dalam lubang semut setahun dibuatnya. But finally, dengan jayanya aku melangkah gagah dan bangga! 

Congrats to all my friends, especially for DBM's students :) Ada jodoh, jumpa lagi. Tak ada jodoh, jumpa jugak.

Credit to the photographer, my usu :*


Tadaaaa! 

Bersama bonda dan ayahanda tersayang , xoxo

Ni uwan den, comey yo uwan den. Dulu cantik, macam Saloma wiwiwi

Kakak, abang, daku, adik. Wiwiwi

Bersama teman-teman seperjuangan. ( Sungguh klasik ayatku ) Ini je yang sempat amek, ini pun time semua da balik, wuwuwu.




Monday, 23 April 2012

KEBOSANAN DI TAHAP MAKSIMA!

Assalamualaikum wbt, hai tawan tawan. Okay aku saja menggunakan bahasa gedik disitu.


Memang tak faham aku kenapa sangat jarang update ini blog. Dah lama aku kesian tapi aku boleh biarkan blog ini terkapai-kapai keseorangan hoho.
Memandangkan aku sedang meraikan cuti sem yang zzzzz membosankan ini, so aku sentuh semula la keyboard ini dan jari jemariku menari nari di atasnya. Tu dia amik kau.


Akan tetapii, cuti sem kali ni sama ja macam sebelum sebelum ni,B O S A N okay? Got it? Oh yelaa korang semua best laa, p jalan sana p jalan sini p jalan situtt. Sian kat cek tau.


EH tapi tapi mak selamatkan cuti bosan aku ni hoho. Last Saturday and Sunday, kami sekeluarga p Cherating untuk FamilyDay tempat kerja mak kamii. Alaa semalaman ja, jadilah tu dari takda aih.


Sila menjamu selera dengan gambar gambar tersebut, pasti hilang terus selera hangpa semua.



Haha so sweet main ikat ikat kaki kann. They'r my brothers .

Mana mungkin nak suruh adik kecil tetomey tu masuk lari dalam guni, tenggelam dia tau.

Semua ni aku sayang aih, abah ja relax duduk kat bilik main lappy haha

Sudah cukup sudah, cukup sampai disini sajaa. 

Makanyaa berakhirlah sudah aktiviti sepetang kami itu. Malam tu ada majlis makan makan macam biasala, aku makan kambing sampai nak termuntah pelangi, *rujuk gambar diatas* . Esoknya makan sedap lagi, nasi minyak hoho. Kk enough is enough! Babai



Sunday, 8 April 2012

Final Exam, Sem5

Hai assalamualaikum, wah wahh lama gila laa tak update, kesian gila dah kat blog ni.
Sekali lagi entah apa yang aku busykan sangat tu, trolololo.
Btw, sekarang aku sedang menghadapi peperiksaan, aiceh macam budak sekolah kan daku, okay muntah pelangi sekarang x)
Semester 5, haa nak berakhir sudahh. Got 3 papers to goooo. 
Hopefully, I can get reach the target, aminnn. Nak buat mak dan abah bangga sikit kali ni :( *maksud tersirat* trolololo.
Anda semua doakan daku juga yaa, terima kasih daun keladi, nanti nanti doakan lagii :D




Adiosss.

Wednesday, 7 December 2011

#8 WORDLESS WEDNESDAY


Miss arwah Tokwan so badly :'(


                                                                                                                           

MY DREAM WEDDING :)

Assalamualaikum wbt.
Hai anda anda dan anda! :D
Got 5 more days untuk naik sem baru.
Ohh rasa tersangatlah bosan tika cuti sem ney, tapi bila nak start a new sem, rasa malas pulak :\


Dalam aku menjelajah Youtube, aku tengok pre-wedding/wedding punya video.
Entah sapa sapa punya wedding aku tengok dengan khusyuknya haha.
Dan salah satunya adalah Dian + Tito Islamic Wedding, alaa DIan Pelangi tu, tak kenal pergi search :D


Terpesona kot tengok wedding dia oh my :( Teringin! Haha.
Apa? Aku gatal nak kahwin? Lantak kau, orang gila je taknak kahwin. (^_^)V


Credit to : Melissa Abdullah :)


                                                                                                                           
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...